Avem nevoie in primul rand de un iepure pe care il portionam, o ceapa mare, un morcov mic , o rosie , o mana de verdeata ( rozmarin, salvie si patrunjel am pus eu ) , 200 ml de vin, 50 ml de ulei de masline , sare, piper, 2 catei de usturoi, o mana de masline verzi fara sambure
Si am trecut la treaba: Dupa ce am sacrificat si eviscerat iepurele din propria gospodarie, il flambez pantru a avea certitudinea ca nu a ramas nici un fir de par lipit, apoi trec la portionare. Legumele din lista de ingrediente le ametesc bine cu blenderul, iar pasta obtinuta o amestec cu vinul, (afara de un paharel care il beau eu... ) si bucatile de carne si le dau uitarii la frigider pana a doua zi...
Iata-ne si a doua zi: Pregatesc vestitul VAS ROMAN... Asez bucatile de carne in vas, cu toata pasta de legume si vin ce a stat la frigider, uleiul deasupra si daca sunt cateva bucatele de costita afumata ratacite prin bucatile de iepure e si mai bun. Cateva masline aruncate deasupra vor da un gust si aspect deosebit... Lasam la foc mare cu capacul pus pret de 30 de minute din momentul in care incepe a fierbe, apoi luam capacul si lasam sa se rumeneasca cam 20-25 minute, iar bucatarul mai gusta din vinul ramas in sticla, ca de... doar nu il lasam sa se rasufle... E bine de stiut ca vasul roman nu se da in cuptorul preincalzit, ci il asezam atunci cand pornim si focul.
O reteta clasica,dar am citit cu atentie si mi s a parut f inportant ca bucatarul in timp ce gateste musai sa mai guste din sticla vinul ramas pentru ca friptura sa iasa super.
Tocmai am terminat de facut un iepuras la vas roman, dar l-am facut clasic cu legumele cubulete. Ce rau imi pare ca n-am vazut reteta acu 2 ore :). Felicitari pentru tot ceea ce aveti.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.